‘Kutbier’ slaat aan in Brabant

12079075_1639174243011969_3232837482097953017_nEen eerste brouwsel, goed voor een paar duizend flesjes, was binnen zes dagen al uitverkocht. De Bossche dames Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders maken bij bierliefhebbers in heel Nederland de tongen los, met het zelf gebrouwen Bossche Kutbier. Dat meldt Omroep Brabant.

Liefhebbers van en nieuwsgierigen naar het nieuwe Kutbier komen uit alle delen van het land naar de Tramkade in Den Bosch. In één van de hallen van een leegstaand industrieel complex, was zondag de laatste mogelijkheid om het bestelde bier af te halen. Het is een pittig blond bier (6,3%) vernoemd naar het pittige karakter van de Bossche Kut: een vrouw met onnatuurlijk geverfd haar en veel make-up.

Het bier is een ode aan de Bossche volksvrouw. “Een Bossche volksvrouw is een vrouwtje met een heel onnatuurlijke haarkleur, die heel veel make-up draagt en vaak op een brommertje door de stad gaat”, vertelt Mary-Jane Snelders aan Omroep Brabant. Die daar aan toevoegt dat ze in veel gevallen de naam Anita, Sharon of Jane zal dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s