Kleiklooster goed ontvangen in Amsterdam Zuidoost

20151017_162143Een klooster in een flatgebouw, dat zie je niet vaak. Afgelopen zaterdag ging het Kleiklooster open in de Kleiburgflat in Amsterdam Zuidoost. En waar een klooster is, daar is bier, dus Brouwbieren-verslaggever Jordy van Driel ging op pad en sprak met een van de initiatiefnemers en een woordvoerder van de gemeente over de komst van het Kleiklooster.

Kleiklooster
Het klooster, wat bestaat uit vijf appartementen in de beroemde ‘honingraatflat’ in de Bijlmer, wil zich volledig richten op de buurt. De deur moet open staan voor iedereen en het Kleiklooster zal een veilige plek bieden.

Zoals een echt klooster betaamd, heeft het klooster een eigen biertje: Kleiburg. Dit bier is ook geïnspireerd op de buurt. Brouwerij Kleiburg is een sociale onderneming, die nauw verbonden is aan het Kleiklooster. Om deze droom te helpen vervullen brouwt het Kleiklooster voort op de eeuwenoude traditie van kloosters om abdijbier te brouwen. De brouwerij draagt bij om de sociale doelen van het klooster te realiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s