Opmars bierbrouwerijen levert meer arbeidsplaatsen op

BierDe groei van de lokale bierbrouwerijen geven een positieve impuls aan de Nederlandse economie. De afgelopen twee jaar zijn er al zo’n 1480 banen bijgekomen, dat verklaart de Vereniging van Tilburgse Economisten.

“Als er 100 lokale brouwerijen zijn, die het hobbyniveau ontstijgen, dan zijn daar toch al gauw 1.000 banen mee gemoeid”, vertelt econoom en marketeer Ronny van Dooren, die de lokale brouwerijen niet als obstakel voor de grote namen bestempeld. “De lokale bierbrouwerijen betreffen meestal speciaalbieren. Pilsbrouwerijen zetten hun spullen overigens toch wel af, dat is voornamelijk via export.”

Brouwbieren zocht uit via de salarischeck op loonwijzer.nl wat een baan als bierbrouwer oplevert. Als bierbrouwer ben je de eindverantwoordelijke voor het gehele proces dat alles van water tot consumentenproduct soepel verloopt en beoordeelt zowel de kwaliteit van de ingrediënten als het water waarmee het bier gebrouwen gaat worden. Ook de machines en vaten vallen onder de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goed eindproduct. Kortom, als bierbrouwer ben je verantwoordelijk voor het gehele proces.

Bij het eerste dienstjaar verdient een brouwer gemiddeld €1.821,- bruto per maand. Het nettobedrag is in dit geval €1.587,83 gemiddeld. Bij vijf dienstjaren verdient een bierbrouwer €2079,- bruto per maand. Maandelijks krijg je dan het nettobedrag van €1778,-. Het hoogste bedrag is €2.659,- bruto per maand, dat omgerekend €2049,- netto is. Hieruit kan worden opgemaakt dat ervaring een belangrijk onderdeel is in het brouwproces.

download

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s